Open Groenlose 2019

Geplaatst op 04 augustus, 2019

Grote strijd tijdens viswedstrijd Open Groenlose om het Grolse kanon

 

Zaterdag 3 augustus deden maar liefst 43 vissers een gooi naar de titel winnaar van de Open Groenlose 2019 om zodoende het felbegeerde Grolse Kanon in het bezit te krijgen. Deze wedstrijd werd al voor de 38e keer gehouden aan de boorden van de stadsgracht. De parcoursbouwers Hennie Wildenborg en Henk Migchielsen hadden een mooi parcours uitgezet aan de Grolse gracht bestaande uit vier vakken. Na het welkomstwoord en briefing  werd er om 07.00 uur geloot en vertrokken de vissers naar hun plek om daar alles in gereedheid te brengen voor het beginsignaal wat om 8.30 uur zou klinken.

Het was prachtig visweer,  droog, bewolkt en niet te warm. Maar we hadden wel te maken met een weersomslag de dagen voroafgaand. Hoe zou dat uitpakken op de vangsten was de prangende vraag?  Na het beginsignaal werden al heel snel de eerste vissen gevangen maar dat was niet overal zo. De brasems lieten het deze wedstrijd afweten. Her en der werd een exemplaar gevangen.

Nadat om 12.30 uur het eindsignaal had geklonken kon de balans worden opgemaakt. Het aantal vissen en het gewicht is bepalend voor de einduitslag. Je moet dus altijd een mix hebben van veel vis en een hoog gewicht. In totaal zijn er deze wedstrijd 1.346 vissen gevangen die samen een gewicht hadden van 40 kilo en 470 gram.  De winnaar werd uiteindelijk Willem Oldenmenger uit Dieren met 80 vissen die samen 2.105 gram wogen. Beste Grolse visser was Silvio Gelink die uiteindelijk derde werd met 50 vissen die samen 2.435 gram wogen.

Van Links  naar Rechts Silvio Geelink, Willen oldenmenger en Henk Bargeman

Voorzitter Erik Mentink reikte na afloopin de kantine van de Grolse Boys de prijzen uit en sprak van een zeer geslaagde wedstrijd. Ook bedankte hij alle vrijwilligers die er voor gezorgd hadden dat deze mooie viswedstrijd vlekkeloos verliep.

Einduitslag;

1          Willem Oldenmenger  1 wedstrijdpunt  3 vakpunten     80 vissen        2.105 gram

2          Henk Bargerman        1 wedstrijdpunt  3 vakpunten     72 vissen        1.725 gram

3          Silvio Gelink               1 wedstrijdpunt  3 vakpunten     50 vissen        2.435 gram

4          Rene Molenveld          1 wedstrijdpunt  4 vakpunten     45 vissen        2.380 gram

5          Henk Geurkink           2 wedstrijdpunt  4 vakpunten     54 vissen        1.100 gram

De totale uitslag is te vinden op www.visseningroenlo.nl

Laat een bericht achter.
(Uw e-mail wordt niet gepubliceerd.)

Voer de letters en cijfers in
Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.