Wedstrijdverslag

Geplaatst op 29 oktober, 2018

Spannende laatste wedstrijd gewonnen door René Molenveld!

Alwin Bessels en Ivo te Kortschot samen met Remko Stöteler op het erepodium.

Zondag 28 oktober is de zevende en laatste wedstrijd om de IJsselCup 2018 gevist aan de IJssel bij Zutphen (windmolens). De vangsten zijn de afgelopen weken super waardoor verwachtingen hooggespannen waren. De 8ste editie van de IJsselCup is er een die alle records heeft gebroken, de vorige editie is er een kleine 300 kilo vis gevangen en deze editie stond de teller voorafgaand aan de laatste wedstrijd al op 350 kilo. De 400 kilo grens lag dus binnen handbereik. 

De laatste wedstrijd wederom geen volle bak, maar doordat we “maar” twee afmelding hadden kon de wedstrijdcommissie een parcours van 11 uit gaan zetten. De hoge nummers links op het parcours ( 11 t/m 6) en de lage nummers (5 t/m 1) rechts. Om 07:00 uur waren alle deelnemers aanwezig en werd er geloot. Doordat de tijd terug gezet was konden we profiteren van de vroegere zonsopkomst zodat er gevist kon worden van 08:00 uur tot 12:30 uur. Na de voorbereiding van een krap uurtje klonk voor de laatste keer deze IJssel het beginsignaal.

Vak A:

Rechts op het parcours: Vanaf het begin was het voor de meesten peuteren.  Alwin Bessels en Remo Stöteler vingen met enige regelmaat een vis terwijl de andere drie deelnemers lijdzaam toe moesten kijken. Wat ze ook deden ze kregen de is niet aan het azen. Alwin en Remko vingen nog steeds met regelmaat een vis, zou Remko voor de zesde keer op rij een eentje vissen?

Vak B:

Links op het parcours: Normaliter het betere vak. Maar net als in vak A was het hier ook peuteren. Menig deelnemer heeft het eerste uur geen beet gezien terwijl Robert ten Have en René Molenveld binnen 3 minuten al zaten te scheppen?  De overige deelnemers konden dus vol aan de bak, alleen wilde de vis niet mee werken. Zo nu en dan kwam er een vis boven water maar het hield niet over.

Om 12:30 uur was het tijd om de balans op te maken. De vangsten waren niet al te best. Over het algemeen grove vis, maar qua aantallen viel het toch zwaar tegen. De vis was niet massaal aanwezig op het parcours. Er is door de 11 deelnemers 55613 gram gevangen. In vak A was dit 25407 gram en vak B 30206 gram. Na deze wedstrijd staat het totaal gewicht deze editie van de IJsselCup op 410543 gram!

De kampioen IJsselCup 2018 stond al na de zesde wedstrijd vast, Remko Stöteler, maar de strijd om de tweede en derde plek was spannender dan ooit. Voorafgaande aan de laatste wedstrijd maakten nog drie heren kans op een plekje naast Remko op het erepodium.  Doordat Alwin Bessels een tweetje viste, klom hij van de vierde naar de tweede plek. Ivo te Kortschot had evenveel punten dan Alwin maar minder gewicht, en mag zaterdag 17 november met Remko en Alwin op het erepodium.

Uitslag 7de IJsselCup wedstrijd:

Vak A:

1.

Remko Stöteler

   11315

gr.

1

pnt.

2.

Alwin Bessels

   10041

gr.

2

pnt.

3.

Frank Bomers

   1970

gr.

3

pnt.

Vak B:

1.

René Molenveld

11756

gr.

1

pnt.

2.

Rob Beerten

7545

gr.

2

pnt.

3.

Henk Geurkink

4080

gr.

3

pnt.

Eindstand IJsselCup 2018:

1.

Remko Stöteler

82188

gr.

5

pnt.

2.

Alwin Bessels

53670

gr.

9

pnt.

3.

Ivo te Kortschot

36631

gr.

9

pnt.

De eerstvolgende door de GHV georganiseerde wedstrijd is een “winterwedstrijd. Data en locaties zijn nog niet bekend, hou onze website in de gaten voor meer info. “

De oliebollenwedstrijd staat al wel vast, deze wordt op zondag 16 december gevist aan het Twentekanaal tussen Eefde en Almen (Kanaalpad/ Scheggertdijk). Opgave vanaf 01-11-2018 alleen via mail; oliebollenwedstrijd(at)visseningroenlo.nl.

Maar voordat het zover is worden eerst de kampioenen van de Grachtencompetitie en de IJsselCup gehuldigd. Dit zal gebeuren op zaterdag 17 november in ons clubhuis "Het Wilgenpark"

 

Laat een bericht achter.
(Uw e-mail wordt niet gepubliceerd.)

Voer de letters en cijfers in
Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.