Viswedstrijden

Als wedstrijdvisser zit je bij de GHV goed..

Elke jaar weer organiseert de Groenlose Hengelsportvereniging een heel scala aan viswedstrijden zowel voor de beginnende als de gevorderde wedstrijdvisser. Voor elk wat wils. De wedstrijden die georganiseerd worden zijn ontzettend populair tot ver buiten Groenlo. Ze kenmerken zich door de perfecte organisatie waar de wedstrijdcommissie en het bestuur van de GHV elk jaar weer voor tekenen. Veel wedstrijden zijn dan ook in no time volgeboekt.

Soorten wedstrijden

Om te beginnen de Wintercompetitie de eerste wedstrijd wordt gevist na het einde van de grachtencompetitie/  IJsselup In de winter van 2017/ 2018 wordt er gevist aan het Beneden Kanaal, de Oude IJssel en de Haven van Elburg. De zesde en laatste wedstrijd wordt gevist in februari/ maart waarna er weer vrij snel begonnen met de IJsselCup- en grachtencompetitie. Deze bestaan uit een serie wedstrijden waarvan de beste 4  meetellen voor de einduitslag. In 2010 zijn we begonnen met de IJsselCup en konden we rekenen op 10 deelnemers, in de jaren er na is er een kleine stijging te zie. Voor 2018  verwachten we met ongeveer 15 deelnemers te beginnen aan de IJsselCup. De wedstrijden worden gehouden aan, hoe kan het ook anders, de IJssel. In 2018 wordt er gevist tusen de kribben en op de strekdammen. In 2007 is de Grachten competitie van start gegaan, de deelnemers aan deze competitie vissen alleen wedstrijden in de Groenlose Stadsgracht. De wedstrijden aan de gracht zullen uit gemiddeld 30 tot 35 deelnemers bestaan, wat zeer goed te noemen is. Sinds 2016 wordt er gevist op aantallen en gewicht omgezet in punten en dit verhoogt de spanning in de competitie.

In 2018 word er voor de derde keer het Open NK voor trio's (teams bestaande uit drie personen) gevist, deze unieke wedstrijd wordt eens in de vijf jaar, jubileumjaaar van de GHV, georganiseerd.

Lente/ Zomer

Sinds 2011 staat de 50+ wedstrijden op onze kalender. Aan deze wedstrijd kan iedereen die 50 jaar of ouder is aan deelnemen, je hoeft dus geen lid te zijn van de GHV. In 2011 deden er gemiddeld 15 deelnemers mee, in 2012 staan deze wedstrijden ook op de landelijke wedstrijdkalenders waardoor we verwachten dat deze wedstrijden gemiddeld 20 deelnemers naar Groenlo zal trekken.

Als de zomer op haar hoogtepunt is en Groenlo overspoeld wordt door de vele toeristen dan staat een serie van vier zomeravond competitie wedstrijden op het programma. Op vier donderdagavonden in juni en juli kan men zijn hengel van harte lust uitgooien in de Groenlose stadsgracht. Maar ja vissen op een mooie zomeravond in de Grolse stadsgracht, wat wil een mens nog meer. Eind juli, begin augustus staat dan ook nog het Open Kampioenschap van Groenlo op het programma. De winnaar gaat met een heus Grols miniatuurkanon naar huis. Het kanon is het symbool van Groenlo. Deze wedstrijd is ook populair bij de landelijke toppers. Zo vissen geregeld Lud Wever, Wereldkampioen in 1982, en Eddy van den Hooge, Vice Wereldkampioen in 2004, mee. Op de kermiszondag is er altijd de traditionele kermisviswedstrijd voor de Groenlose jeugd.

Soorten wedstrijden

Na de Groenlose Augustus kermis wordt er in 2018 wederom een Mysteriekoppelwedstrijd gehouden voor de eigen leden. Met zo"n veertig deelnemers is deze wedstrijd goed bezet en na afloop is er altijd een oergezellige prijsuitreiking in het clubhuis op "Het Wilgenpark".

U ziet het, de wedstrijdvisser is bij de Groenlose Hengelsportvereniging aan het juiste adres of het nu de vakantiewedstrijden zijn of de wat serieuzere wedstrijd om het open kampioenschap van Groenlo. Er zit altijd wel een leuke viswedstrijd bij. Voor elk wat wils.

Voor de data en reglementen kunt u elders op deze site terecht.