Groenlose Hengelsport Vereniging maakt Grolse stadsgracht schoon

maandag 11 april 2022

Groenlose Hengelsport Vereniging maakt Grolse stadsgracht schoon

Vrijwilligers van de Groenlose Hengelsport Vereniging hebben op zaterdag 9 april de stadsgracht ontdaan van de grote takken en stukken boomstam die op de bodem van de stadsgracht lagen. Dat gebeurde door middel van dreggen. Op gezette tijden had vrijwilliger Leo te koppel al hele stukken gracht schoongemaakt en zaterdag 9 april was het stuk tussen de brug Eibergseweg en de brug Ruurloseweg aan de beurt.

Instructies

Om 8.30 uur verzamelden de vrijwilligers zich op de Maliebaan, waar ze de laatste instructies kregen en werd begonnen aan de klus. Al snel had men ‘beet’ en kwamen de eerste grote takken op de kant. Rond 9.00 uur kwam er ook nog hulp van een bootje van Welgelegen en zo kon er ook in het midden van de gracht ‘gevist’ worden op takken. De oude stroomkabel van de fonteinen werd ook opgevist. Maar de kabel zat muurvast en door met alle vrijwilligers tegelijk aan het touw te trekken kon de kabel toch op de kant getrokken worden. De kabel werd er met vereende krachten uiteindelijk uitgehaald en die liep nog helemaal door vanaf de Halve Maan tot aan het Grolse kanon. Een groot obstakel voor met name de karper vissers is hiermee uit de weg geruimd.

Koffie

Om 10.30 uur was het dan tijd voor de verdiende koffie met broodjes en deze werd aangeboden door Brouwersnӧs. Na te zijn opgewarmd togen de vrijwilligers naar de Houtwal om het laatste stuk gracht te ontdoen van takken. Uiteindelijk werden er ook nog twee fietsen uitgehaald en nog veel meer andere rommel. Om 12.00 uur werd de klus geklaard en was het tijd voor een hapje en een drankje bij Brouwersnӧs. Hier dankte voorzitter Erik Mentink de vrijwilligers voor hun inzet en Rob Porskamp van Brouwersnӧs onderstreepte dit.

Uiteindelijk kunnen we terugkijken op een geslaagde schoonmaak van de stadsgracht waar de gebruikers van de stadsgracht (Brouwersnӧs, Welgelegen en de GHV) mooi hebben samengewerkt.

De stadsgracht is weer schoon voor het viswedstrijdseizoen dat 24 april begint met de eerste wedstrijd voor de Grachtencompetitie.

 

arrow_upward