Verslag 1e VJC wedstrijd 2023

dinsdag 28 februari 2023

Eerste GHV wedstrijd in 2023 gewonnen door Remko Stöteler.

Veel kleine vis aan het Beneden Kanaal te Eefde

De kop is er af. Na bijna vier maanden zonder competitiewedstrijd  is zondag 26 februari de eerste competitiewedstrijd seizoen 2023 gevist. De deelnemers aan de voorjaarscompetitie mochten deze keer plaatsnemen aan het Beneden Kanaal te Eefde. Normaliter, mits er genoeg water staat, kun je hier altijd wel een visje vangen maar hoe zou de vis reageren op de weersomslag.

Helaas deze eerste wedstrijd een afmelding, de overige deelnemers druppelden binnen terwijl de  wedstrijdcommissie de nummers aan het uitzetten waren. De nummers, uitgezet vanaf de Eefdese Brug richting de sluis, stonden mooi ruim uit elkaar. Na een praatje werd er geloot en kon er begonnen worden aan het opbouwen en het secuur uit peilen van de stek.

Na een voorbereiding van bijna een uur klonk voor het eerste keer dit jaar het beginsignaal. Eerst wat voer en los aas brengen en wachten op de eerste aanbeet. Op een persoon na liet iedereen, als deze al meegekomen was, de vaste stok in de foedraal en koos voor de feeder.

Het was mooi om te zien dat bijna iedereen op een andere afstand aan het vissen was. Het Beneden Kanaal is ongeveer 50 meter breed en er werd gevist tussen de vijftien en vijfendertig meter.

Vanaf de eerste inzet werden er tekenen van leven gezien en Theo Wayerdink wist meteen met de eerste inzet een vis te vangen. Zou het zo’n dag worden…?

Over het hele parcours zat de beet er goed in maar helaas waren ze niet allemaal te verzilveren. Tot ongeveer 10:00 uur werd er volop vis gevangen, klein van stuk maar toch. Vanaf dit moment trok de wind flink aan, dwars over het kanaal, en was het voor de deelnemers lastig om de beten te registreren. Hierdoor vaker dan je lief was het aas controleren, en dat was maar goed ook want geregeld was het aas eraf of waren de maden uitgezogen.

Toch werd er nog steeds vis gevangen, een enkeling wist nog een of meerdere bonus vissen te vangen. Om 12:30 uur klonk het eindsignaal en niet veel later kon de weegploeg aan de slag. Het was opvallend om te zien dat op het ene nummer de vis een slag groter dan de stek ervoor of erna. Al met al had iedere deelnemer toch nog minimaal 25 vissen, dat hebben we wel eens anders gezien aan het beneden kanaal.

De winnaar kwam deze keer niet van een kop of een staart plek maar zat midden op het parcours. Remko Stöteler wist naast een stuk of 30 voorns etc. ook enkele bonusvissen te vangen wat zijn totaal op 3470 gram bracht.

Door de acht deelnemers is er totaal 15380 gram gevangen.

Uitslag 1e VJC wedstrijd

 

 

 

 

1

Remko Stöteler

3470

gr.

1

pnt.

2

Henk Bargeman

2325

gr.

2

pnt.

3

Erwin Wanink

1840

gr.

3

pnt.

3

Arnd Los

1840

gr.

3

pnt.

 

De eerst volgende wedstrijd wordt gevist op zondag 19 maart. De nummers worden dan uitgezet aan de Oude IJssel (Beemsterweg).

arrow_upward