Verslag derde IJsselCup wedstrijd 2022

zondag 28 augustus 2022
De derde IJsselCup wedstijd werd deze keer gevist aan de IJssel te Deventer, een mooie locatie waar het grote voordeel is dat je, met volle bepakking, niet zo ver hoeft te lopen. Ondanks dat de visserij aan de IJssel vrij eenvoudig is slepen we toch altijd een hoop mee naar de waterkant. Het is dan wel eens prettig dat je niet met volle bepakking een eind door het hoge gras hoeft te lopen maar hooguit 35 meter. Auto uitpakken op de dijk, auto parkeren in de woonwijk en op naar de waterkant.
 
De waterstand in de IJssel is al geruime tijd te laag voor de tijd van het jaar, de afgelopen week wel flink gestegen, waardoor er door de leden van de Groenlose Hengelsportvereniging weinig op de IJssel gevist is.
Vorige week zondag was er een wedstrijd op hetzelfde parcours en werd er redelijk gevangen. Door het stijgende water, wat normaliter goed zou moeten zijn voor de vangsten, was de hamvraag toch hoe de vis hierop zou reageren?
Helaas deze wedstrijd vier afmeldingen waardoor we met zijn zevenen waren bij de loting. Terwijl de wedstrijdcommissie nog bezig was met het uitzetten arriveerden de eerste deelnemers al en er werd druk gespeculeerd. Waar zou de vis zich bevinden, moeten we ver in, of gezien de lage waterstand, juist kort gaan vissen?
Na het uitzetten werd er geloot en konden de deelnemers zich gaan installeren op de gelote steknummer.
 
Na een voorbereiding van een uur was iedereen klaar en klonk om 7:25 uur het beginsignaal en kon er gevist gaan worden.Vrij snel werden de eerste vissen gevangen en het leek erop dat de (kleine) vis massaal aanwezig was op het parcours. Zowel kort (tussen de 15 en 20 meter) als op lang (tussen de 25 en 30 meter) werd er met grote regelmaat een visje gevangen, niet het formaat vissen waar je normaal gesproken voor naar de IJssel gaat maar toch. Na een uur of twee werden de eerste bonusvissen gevangen en deze had je vandaag wel nodig voor een goede klassering.
Midden in het vak (nr.4) zat Henk Geurkink, hij kreeg halverwege de wedstrijd de bonus vis aan de praat en wist geregeld een dikke platte of winde te vangen. Op nummer 2 zat Rob te Braake die het voorbeeld van Henk volgde. Ook hij wist met enige regelmaat een dikke bonus vis te landen. Op nummer 1 zat Ivo te Kortschot die de grote vis niet op de plek kreeg en een lastige ochtend kende. Waarschijnlijk zat er zoveel kleine vis op de zijn stek dat het aas al van de haak was voordat het in de buurt kwam van de grotere exemplaren.
 
De overige deelnemers kenden ook een moeilijke ochtend maar gelukkig wisten ze wel wat grotere exemplaren te vangen
Er is door de 7 deelnemers 46455 gram vis gevangen. Na drie wedstrijden staat de teller deze editie van de IJsselCup op 150985 gram.
 
Uitslag 3de IJssel Cupwedstrijd
1. Henk Geurkink 13010 gr. 1 pnt.
2. Rob te Braake 11030 gr. 2 pnt.
3. Rob Beerten 6845 gr. 3 pnt.
 
Stand na de 3de IJssel Cupwedstrijd
1. Henk Geurkink 32875 gr. 9 pnt.
2. Rob te Braake 27190 gr. 9 pnt.
3. Remko Stöteler 24175 gr. 12 pnt.
De eerst volgende wedstrijd om de IJsselCup wordt gevist op zondag 18 september.
arrow_upward