Verslag tweede Grachtencompetitie wedstrijd 2022

maandag 30 mei 2022

Zondag 29 mei enkele afmeldingen en de wedstrijdcommissie had een leuk parcours uitgezet. De Ezelsweide /Halve Maan was het eerste vak en het tweede vak was het stuk gracht gelegen langs het hertenkamp en helemaal tot aan de brug bij Brouwersnӧs.

Om klokslag 7.00 uur werd er geloot op de parkeerplaats van de Jumbo en dit had een vlot verloop. Nadat alle stekken waren opgebouwd klonk om 8.00 uur het sein dat er begonnen mocht worden. In beide vakken werden al snel de eerste vissen gevangen, maar dit bleef niet zo. De wind kwam uit het noordwesten en die was soms helemaal niet aanwezig en met de komst van de regenbuitjes wel weer. Op sommige stukken stond er af en toe een straf windje en dat maakte het vissen lastig. Op een gegeven moment kwam de wind uit alle hoeken.

Bonusvissen

Grote vraag tijdens deze wedstrijden is natuurlijk elke keer of er bonusvissen gevangen worden die meteen gewicht in het laadje brengen zoals Brasem, Giebel, Karper of Zeelte. De Zeelten werden niet gevangen, maar brasems wel. Op verschillende plekken, maar Frans Oosterholt ving zelfs een mooi exemplaar van 3,2 kilogram. Erik Mentink had er zelfs een snoek aan zitten, maar de dunne lijn hield geen stand. Overigens mocht deze snoek gevangen worden dan telt hij niet mee.

Vakwinnaars

In het vak Ezelsweide / Halve maan bleef het tot het laatste moment spannend. Verschillende deelnemers in dat vak hadden bonusvissen en nu was het zaak het aantal vissen omhoog te krijgen. Want met de Grachtencompetitie wordt er gevist op gewicht en aantal vissen. Beide scores worden weer omgezet in vakpunten. Maar met het wegen en tellen van de vis bleek Leo Helmers aan het langste eind te trekken en werd vakwinnaar met 32 vissen en die wogen 1.600 gram.

Het vak Hertenkam/ Brouwersnӧs een ander verhaal. Daar had Frans Oosterholt dus die ene megabonusvis (brasem) en nu was het zaak als je dit vak wilde winnen om de aantallen vis enorm omhoog te krijgen en toch nog qua gewicht enigszins in de buurt te komen van het gewicht van die bonusvis. Dat lukte Steven Groot Severt want hij ving 92 vissen en die hadden een gewicht van 1.935 gram. Dit leverde hem de vakwinst op.

GC_0.jpg

Al met al kan weer teruggekeken worden op een geslaagde wedstrijd. De volgende wedstrijd wordt gevist aan de stadsgracht op zondag 12 juni 2022.

Uitslag 29 mei 2022

Vak A Ezelsweide/Halve Maan

 

 

 

1.

Leo Helmers

32

vissen

1600

gr.

1

pnt.

2.

Leo te Koppel

40

vissen

1160

gr.

2

pnt.

3.

Erik Mentink

31

vissen

845

gr.

1

pnt.

Vak B Hertenkamp/Brouwersnӧs

 

 

 

1.

Steven Gr. Severt

92

vissen

1935

gr.

1

pnt.

2.

Frans Oosterholt

32

vissen

3710

gr.

2

pnt.

3.

Bas te Woerd

41

vissen

1245

gr.

1

pnt.

 De volledige uitslag is te vinden op www.visseningroenlo.nl

 

arrow_upward