Geen dia's ingevoerd.

Verslag zesde IJsselCup westrijd

dinsdag 18 oktober 2022

Het grote, en enige, voordeel is dat de locatie nu, i.v.m. werkzaamheden, een stuk makkelijker bereikbaar is. Het gras is netjes gemaaid en er liggen rijplaten langs het water wat het transporteren van je visspullen vereenvoudigd.

De afgelopen was het water weer flink gezakt wat de vangsten over het algemeen niet ten goede komt.

De zesde wedstrijd is gevist door negen deelnemers. In tegenstelling tot de laatste wedstrijd hebben de nummers vanaf nummer 5 ruimer uitgezet dan de overige nummers. Rechts op het parcours is het altijd minder, en derhalve extra ver uit elkaar gezet in de hoop dat het een positief effect zou hebben.

Om 7:30 uur was iedereen present, werd er geloot en togen de deelnemers naar de “werkplek”.
Om 8:30 uur klonk het beginsignaal, wat zou de dag ons brengen vandaag.

Na de plek aangevoerd te hebben werden de eerste vissen van de dag gevangen, met name op de lage nummers. Op de rest van het parcours duurde het even , of heel lang. Het eerste uur was het voor iedereen hard werken om beet te krijgen en om deze te verzilveren. Echter heeft de helft van de deelnemers het eerste uur niets gezien wat op een beet leek, geen kale haak of platte maden.

Af en toe werd er een vis geschept maar halverwege de dag wisten de meesten al dat een dagje oud Hollands waterkieken werd. Maar zoals altijd komt er een winnaar uit de bus. Rob wist een aantal mooie dikke windes te vangen.

Valt er nog meer positiefs te melden…? Ja zeker, het was zoals altijd weer gezellig en Ivo te Kortschot, Bennie Rooks en, hoe kan het ook anders, Henk Geurkink (misters Barbus Barbus) wisten een barbeel te vangen. Ivo te Kortschot had ook nog een grove blauwneus, deze soort komt oorspronkelijk niet voor in west Europa en is in de jaren 70 uitgezet in de rijn in Duitsland. Steeds vaker worden ze gesignaleerd in de snelstromende Nederlandse rivieren.

Uiteindelijk is door de 9 deelnemers een schamele 31895 gram vis gevangen, het is nog steeds niet best op de IJssel en het heeft er alle schijn van dat het dit seizoen niet meer wordt zoals vanouds.

Na zes wedstrijden staat de teller deze editie van de IJsselCup op 326125 gram.
Uitslag 6de IJssel Cupwedstrijd
1. Rob Beerten     7635 gr.    1 pnt.
2. Bennie Rooks   6090 gr.    2 pnt.
3. Ivo te Kortschot 5315 gr.   3 pnt.

Stand na de 6de IJssel Cupwedstrijd
1. Henk Geurkink  75560 gr.  16 pnt.
2. Remko Stöteler 48365 gr.  25 pnt.
3. Rob Beerten     35410 gr.   27 pnt.

 

arrow_upward