Verslag 2e VJC wedstrijd 2023

maandag 20 maart 2023

De tweede wedstrijd om de voorjaarscompetitie is afgelopen zondag gevist aan de Beemsterweg te Laag Keppel. Een mooie locatie waar je bijna altijd wel een visje kunt vangen. 

De laatste jaren voornamelijk kleine vis en sporadisch een bonusvis in de vorm van een brasem. Door de vele neerslag, en hoge waterstand,  en de wisselende temperaturen van de afgelopen weken was het de vraag hoe de vis hierop zou reageren

Het uitzetten verliep soepel, de nummers staan immer op het asfalt. De nummers waren om en om uitgezet zodat de deelnemers ruim uit elkaar zaten. De deelnemers druppelden binnen en het was wachten om te gaan loten. Tijdens het wachten werd er een glaasje Jans Foezel gedronken, het was nog best wel frisjes, en werd er natuurlijk een hoop geouwehoerd. 

Om iets over zeven was iedereen aanwezig en kon er geloot worden. Na het loten op naar de aangewezen stek en opbouwen maar. 

Om klokslag acht was iedereen zover en klonk het beginsignaal. Snel de stek aanvoeren, onderlijn bevestigen en vissen maar. Vanaf de eerste inzet werden er tekenen van leven gezien en het duurde dan ook niet lang voordat de eerste vissen in het leefnet verdwenen. Over het hele parcours werd er geregeld een vis(je) gevangen. Opvallend was dat er met name op de lagere nummer brasem gevangen werd, op de hogere nummer (behalve de staartplek) voornamelijk voorn. 

De beten volgenden, gedurende de wedstrijd , op sommige nummers elkaar in rap tempo op en zo nu en dan verdween er ook een bonus vis in het net. 

Om 12:00 uur klonk het eindsignaal en niet veel later kon de weegploeg aan de slag. Net als bij de eerste wedstrijd zat iedereen lekker in de vis en ook het aantal bonusvissen viel, in positieve zin, op. 

De winnaar kwam deze keer van de kopplek, Henk Bargeman wist naast een mooi aantal voorns ook 2 brasems te vangen wat zijn totaal op 5070 gram bracht.

Door de negen deelnemers is er totaal 26355 gram vis gevangen. Na twee wedstrijden staat de teller op 41735 gram. Vorig seizoen was dan ruim 26000 gram minder, hopelijk kunnen we dit vast houden. 

Uitslag 2e VJC wedstrijd 
1 Henk Bargeman     5070 gr.  1 pnt.
2 Remko Stöteler      4925 gr.  2 pnt.
3 Bas te Woerd         4810 gr.  3 pnt.

Stand na de 2e VJC wedstrijd 
1 Remko Stöteler      8395 gr.  3 pnt.
2 Henk Bargeman     7395 gr.  3 pnt.
3 Bas te Woerd          6545 gr.  7 pnt.

De eerst volgende wedstrijd wordt gevist op zondag 2 april. De nummers worden wederom uitgezet aan de Oude IJssel, deze keer is de locatie De Stokhorst.

arrow_upward