Verslag 3de VJC wedstrijd

maandag 25 maart 2024

Een druilerig dag met stevige koude westenwind.
Het was een teleurstellende ochtend aan het Twentekanaal.

De derde wedstrijd van de Voorjaarscompetitie is weer achter de rug. De deelnemers parkeerden hun auto deze keer aan de Stationsweg te Lochem. Nadat de transportkar opgepakt was, wachtten ze op de wedstrijdcommissie.

Het zonnige weer van begin deze week had de watertemperatuur halverwege de week doen stijgen tot iets boven de 11 graden, door het slechte koude weer van zaterdag was de temperatuur alweer gezakt naar net 10 graden.

Tijdens het wachten werden er al tips en tricks gedeeld, en een hoop geouwehoerd. Toen de wedstrijdcommissie arriveerde, ze hadden de nummers mooi ver, ± 20 meter, uit elkaar gezet, werden de deelnemers getrakteerd op een glaasje "Jans Foezel" . Na de Foezel werd er geloot voordat iedereen naar de waterkant vertrok. Daar werd de werkplek voor de zondag opgebouwd en werden de hengels klaargemaakt.

VJC_2024-6.jpg
Het zag er aan het begin nog prima uit 
 

Om iets voor acht was iedereen klaar en klonk het beginsignaal en de voerballen/ voerkorven vonden hun weg naar gekozen afstand. Na het aanvoeren was het wachten begonnen.

De deelnemers die de vaste stok uit de foedraal hadden gehaald zagen vrijwel meteen activiteit en het duurde ook niet lang dat de eerste voorn de kant op kwam. De feederaars moesten wat langer wachten voordat er activiteit gezien werd.

In vak A was het Remko Stöteler die vrij snel een voorntje ving, de rest van de deelnemers zat te kijken naar een door wind bewegende feedertop of naar de dobber die weigerde onder te gaan. De hele wedstrijd door was de vis niet aan het azen en sporadisch werd er iets gezien wat op een beet leek. Met de vaste stok kon er af en toe een visje gangen worden maar ook dat was minimaal. René Molenveld vissend tegen de overkant wist toch nog een drietal mooie vissen te vangen en wist hierdoor het vak en de wedstrijd te winnen.

In vak B was hetzelfde, ook hier was de vis niet te verleiden. Sporadisch een visje aan de vaste stok of met de feeder. Erwin Wanink wist als enige in dit vak twee bonusvissen te vangen en was met nog geen 200 gram Robert ten Have de baas.

Om 12:00 uur klonk het eindsignaal. Al met al was het een teleurstellende ochtend met veel regen, harde wind en weinig vis. Door de negen deelnemers is er 16717 gram vis gevangen, Vak A 9504 gram en 7213 gram in vak B. Na twee wedstrijden staat de teller op 47915 gram.
 

Vak A

 

 

 

1.

René Molenveld

3876

gr.

1

pnt.

2.

Remko Stöteler

2375

gr.

2

pnt.

3.

Henk Bargeman

1707

gr.

3

pnt.

 

Vak B

 

 

 

1.

Erwin Wanink

2078

gr.

1

pnt.

2.

Robert ten Have

1900

gr.

2

pnt.

3.

Bas te Woerd

1684

 

gr.

3

pnt.

 

Tussenstand VJC 2024

 

 

 

 

1.

Erwin Wanink

7239

gr.

5

pnt.

2.

René Molenveld

6000

gr.

6

pnt.

3.

Ivo te Kortschot

7252

gr.

7

pnt.


De eerste IJsselCup wedstrijd staat voor de deur! Op zondag 7 april zullen we tussen de kribben bij de veerpont en de Bakerwaardseweg te Bronkhorst de strijd met elkaar aangaan. Voorafgaand aan de wedstrijd zal op vrijdag de indeling per locatie gedeeld worden. Het nummer loten gebeurt aan de waterkant, dus spannend tot het laatste moment!

De eerstvolgende VJC wedstrijd wordt een week later gevist aan de IJssel, op dezelfde locaties als bij de IJsselCup. Ook nu zal op de vrijdag voor de wedstrijd via de app de locaties gedeeld worden, stek loting is aan de waterkant.

Heb je je nog niet ingeschreven voor de IJsselCup of de Grachtencompetitie? Geen zorgen, er is nog tijd om je in te schrijven. Ga naar www.visseningroenlo.nl en vul het formulier in bij de competitie naar keuze. Wacht niet te lang, want inschrijven voor de IJsselCup kan nog tot en met 4 april en voor de Grachtencompetitie tot en met 3 mei.

arrow_upward