Verslag 4de VJC wedstrijd

maandag 15 april 2024

Remko Stöteler wint de 4 VJC wedstrijd.

Grote verschillen tussen de twee vakken. 

De vierde wedstrijd van de Voorjaarscompetitie is afgelopen zondag gevist tussen de kribben van de IJssel. Donderdag werden de deelnemers via whatsapp geïnformeerd naar welke locatie ze af mochten reizen; de Bakerwaardseweg in Baak of de veerpont in Bronkhorst alwaar de stekloting werd gedaan. 
Het relatieve zonnige weer van afgelopen week en de minimale neerslag hoeveelheid heeft er voor gezorgd dat het waterpeil in een week tijd met ruim een meter gedaald was en dat de watertemperatuur was opgelopen naar iets meer dan 14º. De verwachtingen waren dus hooggespannen. 


VJC_2024-10.jpg
Een week eerder zag je geen krib!

De nummers 1 t/m 5 waren “uitgezet’ bij het pontje en de nummers 6 t/m 9 aan de Bakerwaardseweg. Iedere deelnemer had de beschikking over een “kribvak”.

Om acht uur was iedereen zover en kon er gevoerd en gevist worden.

In vak A werd er vanaf het begin beet gezien en vis gevangen. Remko wist, na aangevoerd te hebben, meteen een brasem te vangen, de overige deelnemers op de hogere nummers wisten ook binnen drie a vier ingegooid te hebben vis te vangen. Zou het dan zo’n ochtend worden?
Remko kende dus een droom start en de overige deelnemers moesten met lede ogen toezien dat Remko geregeld moest scheppen. Op de lagere nummers was het wachten, lang wachten voordat ze beet zegen en konden vangen. Op de hogere nummers verdween er echter met grote regelmaat een vis in het leefnet. Op de lagere nummers duurde het tot 10:30 uur toen de beten elkaar in een redelijk tempo opvolgend, geregeld een mooie voorn, kolblei maar ook de minder geliefde grondels konden de heren bijschrijven.

In vak B was het een ander verhaal. Hier duurde het aanzienlijk langer voordat er iets van een beet gezien werd. Bij enkele deelnemers duurde het nog langer voordat ze iets zagen. Wat ze ook deden er was het eerste uur geen beet te forceren, zelfs het aas was onaangeroerd!  Na ruim een uur zat iedereen eindelijk in de vis maar echt hard ging het niet. Bas wist als enige geregeld een vis te vangen terwijl de overige deelnemers aan alles uit de kast haalden om toch in de beet te komen. Verder in vissen, korter vissen, rollend vissen, statisch vissen het mocht allemaal niet baten. In het laatste uur werd er overal iets meer beet gezien en sporadisch kwam er een bonusvis boven.

Om 12:00 uur klonk het eindsignaal. In het A vak was het een aardig ochtend met veel vis en in tegenstelling tot een week eerder werden er dit keer wel brasems gevangen. In het B vak was het juist slechter dan een week eerder en werd er vooral kleine vis gevangen.

Door de negen deelnemers is er 68197 gram vis gevangen, Vak A 51365 gram en 16832 gram in vak B. Na twee wedstrijden staat de teller op 116112 gram.

Vak A

 

 

 

1.

Remko Stöteler

16620

gr.

1

pnt.

2.

Erwin Wanink

13600

gr.

2

pnt.

3.

René Molenveld

10810

gr.

3

pnt.

 

Vak B

 

 

 

1.

Bas te Woerd

5996

gr.

1

pnt.

2.

Ivo te Kortschot

4879

gr.

2

pnt.

3.

Paul Overkemping

3538

gr.

3

pnt.

 

Tussenstand na de 4e VJC wedstrijd

1.

Erwin Wanink

20839

gr.

7

pnt.

2.

Remko Stöteler

22683

gr.

8

pnt.

3.

René Molenveld

16810

gr.

9

pnt.

 

De eerste volgende GHV wedstrijd is de 2de IJsselCup wedstrijd, deze wordt gevist op zondag 28 april en wederom tussen de kribben bij de veerpont en de Bakerwaardseweg te Bronkhorst. 

De eerstvolgende VJC wedstrijd wordt gevist op zondag 26 mei aan de Berkel in Borculo, Geesterse Binnenweg (rechts van de brug).

Wil je meedoen aan de Grachtencompetitie of twijfel je nog? Je hebt nog even de tijd om er over na te denken. De inschrijving hiervoor sluit op 3 mei.

 

arrow_upward