Wisselende vangsten tijdens 2e wedstrijd voor de Grachtencompetitie

maandag 29 mei 2023

Op Eerste Pinksterdag zondag 28 Mei werd de tweede wedstrijd gevist voor de Grachtencompetitie 2023. De wedstrijdcommissie had weer gezorgd voor een mooi parcours. Gevist werd er in de vakken Houtwal/ kanonswal en het vak Kloostertuin/ Dkn. Hooymansingel.

Klokslag 7.00 uur werd er geloot en togen de deelnemers naar de waterkant om hun stek op te bouwen. De zon probeerde er al door te komen en er stond een straffe Noord-Oosten wind. Dat zorgde met name aan de Houtwal dat enkelen vol in de wind zaten, wat het vissen er niet makkelijker op maakte. Waar de zon al meteen op het water kwam daar was de vis voor de wedstrijd al actief. Grote vraag was natuurlijk of er deze wedstrijd brasems gevangen zouden worden. Eind mei is de periode dat je de eerste al kunt vangen in de stadsgracht en ze uit hun winterslaap zijn. De watertemperatuur was al behoorlijk hoog.

De wedstrijd

Klokslag 8.00 uur werd er begonnen en werden de eerste vissen al gevangen in beide vakken.Degene die in de luwte zaten en al in de zon die vingen al goed door. In het vak Houtwal /Kanonswal waren dit Joop Ottink en Erik Mentink maar ook daar viel het soms op onverklaarbare wijze stil. In de Kloostertuin waren het Leo Helmers en Henk Bergerman die constant door vingen en op weg waren naar een aantal boven de honderd vissen.

Bij de Dkn. Hooymansingel was het Tamara Vink die helaas een grote vis verspeelde. Maar Michael Drees daarentegen wist daar de eerste grote brasem te vangen. Die woog zeker twee kilo.

Eindsignaal

Klokslag 12.00 uur klonk het eindsignaal en kon de balans worden opgemaakt. In het vak Kanonswal /Houtwal was Joop Ottink winnaar met 64 vissen en 1.145 gram. Op de voet gevolgd door Erik Mentink met 58 vissen en 1.035 gram. Het vak Kloostertuin / Dkn. Hooijmansingel kende als winnaar Henk Bargerman met maar liefst 116 vissen en 1.840 gram aan gewicht. Tweede werd hier Leo Helmers met 102 vissen en 1.905 gram.

De volledige uitslag is te vinden op www.visseningroenlo.nl

Volgende wedstrijd: zondag 11 juni 2023.

 

IMG-20230528-WA0005.jpg

Op de foto Links Leo te Koppel ( weegploeg) en Michael Dreed die een grote brasem had.

arrow_upward